Особливості Подільських говірок у творах Каленика Шейковського - Шеремета, Наталія (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті подано короткі відомості з біографії та творчого доробку видатного дослідника мови та побуту подолян, уродженця Кам’янця-Подільського Каленика Васильовича Шейковського; проаналізовано фонетичні, морфологічні, лексичні та фразеологічні особливості подільського говору на матеріалі подільських етнографічних та фольклорних розвідок, надрукованих під назвою "Быт подолян".