До проблеми вивчення біографії Наталени Королевої та її творчої самоінтерпретації - Васьків, М.С. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Використовуючи підготовлені до друку, але не опубліковані матеріали пера С.Росохи і В.Лева про життєвий і творчий шлях Наталени Королевої, автор статті ставить проблемні питання стосовно життєпису письменниці, його відтворення у художній творчості, а також пропонує власну інтепретацію цих проблем.