Дослідження історії української літературної мови у працях І.Огієнка - Івасенко, А.В. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Стаття висвітлює питання становлення, розвитку та майбутніх перспектив української літературної мови, що знайшли відображення на сторінках праці І.Огієнка "Історія української літературної мови". У дослідженні робиться спроба дати аналіз думок і поглядів Івана Огієнка на становлення й подальші перспективи українського правопису.