"...Од Бога і голос той і ті слова ідуть меж люди!" - Лизанчук, Василь; Лубкович, Мирослава (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Осмислено складні суспільно-політичні процеси відродження, утвердження української мови в України як державної, у коментарях студентів схарактеризовано працю Івана Огієнка "Наука про рідномовні обов’язки"