З тавром ворогів народу - Дідківська, О.І. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті, підготовленій на основі документальних матеріалів Служби безпеки України та інших джерел, раніше закритих для науковців, розповідається про трагічну долю викладачів, співробітників та студентів Житомирського агроекологічного університету, які стали жертвами масових незаконних репресій 20-30-х років XX ст., складні та суперечливі процеси становлення цього навчального закладу. Жертвами кривавого сталінського сільськогосподарського інституту, які після його закриття були переведені до ЖСП. Жити з ганебним тавром націоналіста та ворога українського народу довгі роки був приречений Іван Огієнко.