Виховний потенціал творчої спадщини І.Огієнка (митрополита Іларіона) - Слободян, М.І. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті на основі аналізу праць І.Огієнка досліджуються моральні чесноти як основа духовно-морального удосконалення людини.