Іван Огієнко - творець національної освіти в Україні, фундатор і ректор Кам’янець-Подільського державного українського університету - Завальнюк, Олександр (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті окреслено біографічні параметри постаті Івана Огієнка, акцентовано увагу на його державотворчій, науковій та освітньо-педагогічній діяльності.