Минуле України у творчості Ліни Костенко і Василя Симоненка - Витрикуш, Г.І. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Стаття присвячена розгляду питання минулого України у творчості Ліни Костенко та Василя Симоненка; робляться посилання на праці Івана Огієнка. Поети-шістдесятники переосмислюють погляди своїх попередників, простежуючи зв’язок між минулими епохами і сучасністю, проливаючи нове світло на неписані сторінки історії, створюючи власну концепцію розвитку української державності.