З епістолярної спадщини М.П. Годованця-: грані постколимського життя і творчості (до 115-ої річниці від дня народження) - Прокопчук, Вікстор (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Автор пропонує читачам вісім раніш відомих листів М.П. Годованця до редактора, земляка і побратима П.Т. Романова в Києві, які до певної міри відображують процес постколимського відновлення творчих сил байкаря.