Функції форманта -ка в українських прізвищевих назвах XVI ст. (на матеріалах опису королівщин Руської Землі) - Івасенко, А.В. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті висвітлюється історія розвитку та основні функції форманта - ка в українській антропонімії, зроблена спроба класифікації прізвищевих назв XVI ст. із суфіксом -ка.