Апокрифічні легенди у фольклорній традиції подолян - Шевчук, В.В. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті розглядається проблема взаємозв’язків апокрифів із віруваннями подолян часів переходу від язичництва до християнства, про що свідчать тексти апокрифічних легенд, записаних в цьому регіоні. Фольклорний мотив розглядається крізь призму спільності ідейно-художніх норм, які мають вияви своєрідної циклічності, загальноприйнятої для українського народу.