Чорнобильські тексти сучасних українських письменників як художні моделі національного буття в час апокаліпсису - Онікієнко, І.М. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті розглядаються чорнобильські тексти В.Яворівського, І.Драча та В.Кордуна, в яких зображено Чорнобиль як явище глобальної катастрофи, її причини та наслідки. Кожен текст представлено як своєрідну художню модель національного буття в час Апокаліпсису.