Сакралізація матеріально-предметного простору в сучасній постмодерній літературі (на прикладі художньої прози Юлії Наварро) - Набитович, І. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Романи Юлії Наваро "La Hermandad de la Sabana Santa" ("Братство Плащаниці", 2004) та «La Biblia de Barro» ("Глиняна Біблія", 2005) представляють один із можливих варіантів постмодерного підходу до світу сакрального - але не з погляду людини нерелігійної, а homo religiosus, людини як з далекого минулого й, також, людини сучасного світу, для кожної з яких релігійне світобачення залишається актуальною життєвою поставою у здесакралізованому світі.