Проблема української мови у творчому доробку Анатолія Свидницького - Коваленко, Борис (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті проаналізовано роль А.Свидницького у розвитку української літературної мови у другій половині XIX століття. Доведено, що письменник долучився до лінгвістичних дискусій, які велися в Україні у той час, і своїм творчим доробком, громадською діяльністю та науковими працями утверджував тезу про самобутність української мови, її право на повноцінне функціонування й розвиток.