Біблійні образи як один із засобів ігрової реалізації у періодичних виданнях Подільської губернії 1917-1921 рр. - Почапська-Красуцька, О.І. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2010)
У статті крізь призму теорії ігрореалізації розглядаються особливості використання біблійних образів українською періодикою 1917-1921 рр. як один із способів аргументації та маніпуляції народними масами. Порівнюючи біблійне походження образів (за Біблією у перекладі Івана Огієнка) із їх трактуванням у періодичних виданнях Наддніпрянщини, автор приходить до висновку, що навіть невеличка зміна акцентної домінанти мала неабиякий вплив на розуміння події, про яку йшла мова.