Дохристиянські вірування як концепт наукових студій - Поліщук, Я.О. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2010)
У статті аналізуються актуальні аспекти та значення однієї з найбільш цікавих праць митрополита Іларіона - "Дохристиянські вірування українського народу" (1965). Дослідження своєрідно підсумувало цілий етап наукових студій цього предмету. Разом з тим сьогодні ідеї І.Огієнка потребують розвитку та верифікації.