Особливості поетики творів для дітей Ніни Шмурікової - Олійник, Любов (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті проаналізовано творчу спадщину подільської письменниці Ніни Шмурікової для дітей різного віку. Особливу увагу у роботі зосереджено на художній організації тексту. Розглянуто твори різного жанрового та тематичного спрямування, художні засоби та прийоми, охарактеризовано образи.