Тарас Шевченко як релігійна мовна особистість у дослідженнях Івана Огієнка - Піддубна, Наталія (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Стаття присвячена дослідженню місця і ролі І. Огієнка в розвитку української теолінгвістики, який присвятив праці, що стосуються глобальної проблеми «Мова і релігія», зокрема з’ясуванню особливостей вербалізації релігійної картини світу Т. Шевченком. Удаючись до аналізу Кобзаревих поезій, його щоденника, учений дає низку практичних порад щодо написання деяких бібліїзмів у творах Кобзаря, звертає увагу на біблійність Т. Шевченка, а саме на численні біблійні алюзії. І. Огієнко доводить, що Т. Шевченко був щиро віруючою людиною, релігійною мовною особистістю.