"Словник місцевих слів, у літературній мові не вживаних" Івана Огієнка як джерело діалектологічних досліджень - Коваленко, Борис; Коваленко, Наталія (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті за матеріалами «Словника місцевих слів, у літературній мові не вживаних» проаналізовано в лексико-стилістичному аспекті лексику, визначену І. Огієнком як ненормовану. Аналіз цих слів дав змогу поділити їх на декілька груп, зокрема це: 1) діалектна лексика, яка відрізняється від літературної своїми фонетико-морфологічними варіантами; 2) лексичні діалектизми, що зафіксовані в лексикографічних працях; 3) слова, які стали нормою літературної мови.