Прояви ненормативної лексики в комунікативній поведінці героїв художніх творів - Беркещук, Інна; Прокопів, Леся (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У пропонованій розвідці розглянули поняття інвективної лексики, визначили основні функції ненормативної лексики, використовуючи класифікацію В. Жельвіса. Безперечно, лихослів’я розглядається як явище соціальне, яке має свою історію походження й розвитку, але, незважаючи на це, воно засуджується в суспільстві, проте водночас є частиною побуту й культури.