Бібліотекознавчі погляди І.І.Огієнка і втілення ним їх у практику бібліотечного будівництва в Україні та західній українській діаспорі - Прокопчук, Вікстор (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті проаналізовано вплив книгознавчих бібліотекознавчих поглядів професора І.І.Огієнка на діяльність у 1918-1920 рр. бібліотеки державного українського університету в Кам’янці-Подільському та створених ним книгозбірень в еміграції.