Поетична збірка І.Франка "Мій ізмарагд" (1898) у світлі біблійних істин - Починок, Людмила (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті акцентується увага на біблійних образах та мотивах у поетичній збірці І.Франка "Мій Ізмарагд" (1898), що виявляють еволюцію та становлення світоглядних позицій у роки його зрілої творчості.