Лінгвокультурологічний аспект мови сучасних українських художніх текстів (проспект словника) - Марчук, Людмила (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Актуальність пропонованого словника зумовлюється тим, що кожна одиниця мови має специфіку відображення національно-культурної інформації Словниковий склад національної мови фіксує та передає від покоління до покоління специфіку етносоціокультурних норм, підтримуючи спадковість і стійкість етнічного менталітету.