Мова - наскрізна складова української національної ідеї державотворення - Лизанчук, В. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Окреслено сучасні складники національної ідеї - Україна: соборна, українська і гідна людина. Подано студентські роздуми про мову - наскрізну складову української національної ідеї державотворення.