Популяризація діалектологічних досліджень на сторінках журналу "Рідна мова" Івана Огієнка - Коваленко, Наталія (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У своїй науковій та видавничій діяльності І.Огієнко важливого значення надавав вивченню та популяризації зразків українського діалектичного мовлення, розумів їх виняткову роль у становленні літературної мови. У статті проаналізовано основні напрями діалектологічних досліджень на сторінках журналу "Рідна мова", а також методи фіксації діалектизмів, їх теоретивне осмислення, значення у вивченні історії мови.