І.І.Огієнко і шкільні заклади Кам’янця-Подільського взаємини і співпраця на ниві національного відродження (1918-1920 рр.) - Завальнюк, Олександр (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
На основі архівних і опублікованих джерел, а також праць українських істориків досліджуються стосунки і співпраця І.І. Огієнка (ректора Кам’янець-Подільського державного українського університету, міністра освіти УНР, міністра ісповідань УНР, головного уповноваженого міністра УНР) зі шкільними закладами Кам’янець-Подільського в освітній і виховній галузі.