Знову про початки українського друкарства: до проблеми ствердження наукової концепції Івана Огієнка щодо витоків та етапів розвитку національного книготворення - Тимошик, М.С. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Аргументовано і всебічно доводиться провокаційність і бездоказовість спроб окремих авторів ще раз реанімувати затверджену свого часу в Москві ідеологічну схему розвитку українського друкарства. На основі аналізу малодосліджених архівних матеріалів захищено й розвинуто наукову концепцію Івана Огієнка щодо витоків та етапів розвитку національного книготворення, обґрунтовану ним в «Історії українського друкарства».