Ренесансно-барокова концептосфера "Віршів на жалосний погреб Петра Сагайдачного" Касіяна Саковича - Рарицький, Олег (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті на матеріалі «Віршів на жалосний погреб Петра Сагайдачного» К. Саковича здійснюється характеристика різносторонньої діяльності гетьмана. Увага акцентується на сюжетно-композиційних особливостях твору, з’ясо вуються ренесансна та барокова поетика панегірика.