"Сапфічні зернинки" в доробку Павла Филиповича - Поліщук, В.Т. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті аналізуються обставини й міра зацікавленості Павла Филиповича постаттю давньогрецької поетеси Сапфо, особистості її рецепції в дослідженнях знаного вченого й поета-неокласика.