Традиційне народне вбрання українців Поділля у працях подільських істориків та етнографів XIX - першої половини XX століття - Іваневич, Л.А. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті на основі аналізу відомих і маловідомих праць висвітлюється історіографія проблеми дослідження традиційного народного одягу українців Поділля. Подається характеристика та наукова оцінка праць подільських істориків та етнографів ХІХ – першої половини ХХ ст., присвячених вивченню народного костюму подолян та його елементів.