І.І.Огієнко: турбота про українські інституції та громадян УНР за польського адміністрування на Поділлі (листопад 1919 - липень 1920 рр.) (до 130-річчя від дня народження видатного українського діяча Івана Івановича Огієнка) - Завальнюк, Олександр (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
На основі архівних і опублікованих джерел, а також праць сучасних українських істориків досліджується діяльність Головноуповноваженого уряду УНР І. І. Огієнка, спрямована на різнобічну підтримку українських громадян та інституцій, що функціонували на Поділлі за польської військової і цивільної присутності.