Рецептивний метод дослідження в літературознавчій практиці Павла Богацького - Нагорний, Я.В. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Статтю присвячено творчості діаспорного шевченкознавця Павла Богацького, зокрема моделюванню образу Тараса Шевченка в його дослідженні "Трагедія самотньої душі (Інтимна сторінка біографії Т.Г.Шевченка)" (1950 р.). Закцентовано увагу на жіночих образах Шевченка у його творчості, а також на рецепції автора щодо розкриття інтимної сторінки в особистому житті Тараса Григоровича Шевченка.