Наукова рефлексія Мирона Степняка в просторі дослідження "Молодої музи" (початок 30-х років XX століття) - Мацько, В.П. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті вперше проаналізовано літературознавчу працю "Поети "Молодої музи" Мирона Степняка, в якій автор, виходячи із кон’юнктурних класових позицій, в порівняльному ключі виводить концепцію зближення літератур через простір модерної культури. Остання, за версією автора, повинна розвиватися під впливом російської літератури, однак Степняк зчаста для підсилення власної точки зору вдається до західноєвропейських аналогів новаторського стилю, що панував у літературних кодах України, Росії, Західної Європи початку XX ст.