Концепція національної освіти Івана Огієнка (за матеріалами науково-літературного місячника "Наша культура") - Почапська, Оксана (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті мова йде про структурні складові національної освіти українця у концепції Івана Огієнка. Аналізуючи матеріали часопису «Наша Культура», редагованого Іваном Огієнком, автор структурує і визначає базові поняття національної освіти, що покликана сформувати національно свідомого громадянина України.