Українська епічна пісня в аспекті репрезентації когнітивної діяльності - Павлова, А.К. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Статтю присвячено з’ясуванню особливостей когнітивної діяльності в епічній пісні. Автором акцентовано, що дослідження сутності особистості крізь призму авторської інтенції в усній традиційній культурі дозволяє проникнути в сферу реалізації людських взаємовідносин, самореалізації людини, реального буття, моральніс- ної культури. Концепція особистості базується на інтегративній сутності духовності, яка виявляється, насамперед, як людяність, самоповага та взаємоповага.