Старослов’янізми в релігійній поезії "Філософські містерії" Івана Огієнка - Мозолюк, Оксана (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Автор статті характеризує вживання старослов’янізмів у релігійній поезії «Філософські містерії» Івана Огієнка, без яких неможливо, звичайно, уявити український духовний стиль і які, зберігаючи південнослов’янські риси, виділяються за фонетичними, словотвірними та лексичними ознаками.