Саморедагування як спосіб підвищення ефективності авторського тексту - Дзюбак, Наталія (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті на основі сучасних здобутків вітчизняної та зарубіжної едитоло- гії розглянуто процес авторського редагування. Саморедагування визначено як первинний етап удосконалення тексту. З’ясовано, що можливість та особливості роботи над власним текстом залежать від аспекту редагування. Описано основні етапи саморедагування: аналіз, оцінка, виправлення. На основі настанов І.І. Огієнка розроблено рекомендації щодо саморедагування.