Педагогічні погляди Івана Огієнка в контексті національного рідномовного виховання дітей молодшого шкільного віку - Гудима, Наталія (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті проаналізовано реалізацію родинного, шкільного та позашкільного рідномовного виховання дітей молодшого шкільного віку відповідно до поглядів видатного українського мислителя Івана Огієнка на початку ХХ_ст. Виокремлено чіткі вказівки й поради щодо навчання дітей рідної мови як найвищої соціально-духовної та соціально-культурної цінності.