Філософія мови Івана Огієнка - Беценко, Т.П. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Стаття присвячена осмисленню наукової спадщини Івана Огієнка в контексті мовносвітоглядних переконань ученого. Подана спроба з’ясування методологічних принципів лінгвістичної, мовнокультурної, мовно-просвітницької концепції мислителя. Обгрунтовано засади філософії мови митрополита Іларіона в її багатоаспектності та поліфункціональності. Схарактеризовано парадигмальні риси філософії мови Івана Огієнка.