Проблема національного самовизначення у п’єсі Володимира Винниченка "Між двох сил" - Атаманчук, Петро (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Стаття присвячена з’ясуванню художніх особливостей п’єси Володимира Винниченка «Між двох сил» у контексті національно-визвольних змагань. Наголос зроблено на осмисленні трагедійних параметрів твору, визначенні ідейної спрямованості, окресленні визначальних ознак трагедійного світобачення.