Іван Огієнко і Леон Бялковський (епізоди співпраці обох учених) - Оліпер, С.І. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Розглядаються етапи життя та наукової діяльності представника польської меншини Правобережної України кінця ХІХ - початку ХХ ст., науковця-україніста Л.Б. Бялковського на тлі творчої співпраці його з професором І.І. Огієнком у Кам’янець-Подільському державному українському університеті (1918-1920). Аналізується науковий доробок Л. Бялковського з середньовічної історії Поділля, до створення якого своїм сприянням долучився І. Огієнко.