Селянське землеволодіння в губерніях Правобережної України за даними поземельних переписів 1877 і 1905 рр. - Криськов, А.А. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Статтю присвячено аналізу кількісних параметрів селянського землеволодіння в губерніях Правобережної України (Волинській, Київській і Подільській) за матеріалами поземельних переписів 1877 і 1905 рр. Розглянуто зміни, які відбулися за 1877-1905 рр. у селянському надільному та приватному землеволодінні за категоріями площ земельної власності.