"Вижити..." виїзд на роботу до Німеччини як один із способів порятунку євреїв Рівненщини під час голокосту - Данильчук, В.Р. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У науковій статті на основі архівних документів та матеріалів окреслено проблему виїзду єврейського населення з Рівненщини на роботу до Німеччини як одного із способів виживання в часи Голокосту. Розглянуто моделі поведінки євреїв на межі життя і смерті та фактори впливу на їхнє виживання в умовах ворожого середовища.