Першопрохідник машинобудівної промисловості Поділля Фрідріх Крам - Білецький, П.М. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті аналізується виробнича і громадська діяльність одного з фундаторів машинобудівної промисловості в Подільській губернії, прусського підприємця Фрідріха Крама. З’ясовано, що підприємницький ризик і залежність від ринку відділяли цього городянина-господарника як власника-підприємця від поняття професії, але зближували з майстром-ремісником, прибуток якого забезпечував йому соціальний статус.