Етнопедагогічний та мовленнєво-культурологічний аспекти наукових пошуків Івана Огієнка - Пентилюк, М.І.; Гайдаєнко, І.В. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті аналізується науковий доробок І.Огієнка, присвячений розвиткові української мови, її ролі у націєтворенні й вихованні молодого покоління. Особлива увага авторів зосереджена на праці «Наука про рідномовні обов’язки», що активно впливає на піднесення мовленнєвої культури наших громадян, їхньої духовності й патріотизму.