Організація наукової праці в житті і поглядах Івана Огієнка - Митрополита Іларіона - Марушкевич, А.А. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
В статті обґрунтовуються підходи та розкриваються погляди Івана Огієнка щодо організації наукової праці, ідеологічності її спрямування і критичного ставлення до виконаної роботи. Звертається увага на методологію та напрями його наукових досліджень, доведення найсуттєвіших ідей до широкого загалу вчених.