Іван Огієнко як мовознавець і просвітитель - Яценко, Н.О. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Виокремлено науковий аналіз мовної і освітньої спадщини Івана Огієнка, його внесок у розвиток термінології, показано, які мовно-освітні проблеми ставив учений і як їх вирішував.