Лексика українських народних замовлень (на основі мовної спадщини Івана Огієнка) - Шуляк, С.А. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті вивчено лексику українських народних замовлянь на основі мовних досліджень Івана Огієнка. Проаналізовано лексеми на позначення реалій християнської релігії та назв, що відповідають елементам давньої віри наших пращурів. Описано тнайпоширеніші символи та їх функціонування в українських замовних текстах.