Семантико-стилістичні особливості інтерпретації образу Богдана Хмельницькогого в історичному дискурсі Івана Огієнка - Поворознюк, С.І. (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
У статті охарактеризовано особливості історичного дискурсу як мовленнєвого потоку, що репрезентує історичні об’єкти, описано його ознаки та жанрові різновиди; визначено основні семантико-стилістичні особливості інтерпретації образу Богдана Хмельницького в історичному дискурсі Івана Огієнка (на матеріалі історичної монографії «Політична праця Богдана Хмельницького»).