Із наукової спадщини Івана Огієнка: правнича гілка етимологічно-семантичного словника української мови - Монастирська, Римма (Іван Огієнко і сучасна наука та освіта, 2022)
Закцентовано увагу на заcадах термінотворення в Україні, настановах ученого, дослідника І. Огієнка про єдність, усталеність наукової термінології. Зокрема йдеться про перші паростки української правничої термінології, укладання І. Огієнком етимолого-семантичного словника української мови, що вміщує лексико-тематичні групи на позначення правових понять.